Hier informeren wij u over actuele onderwerpen die spelen inzake Verengingen van Eigenaren. Zoals u wellicht weet wordt er al een ruim aantal jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van de VvE om het hele fenomeen VvE transparanter te maken. Dit lijkt in een aantal gevallen zeer voor de hand te liggen. De praktijk wijst echter uit dat er veel haken en ogen zitten aan het vorm geven in wet- en regelgeving.

Wij proberen u te informeren over nieuwe ontwikkelingen en interessante informatie hieromtrent.

 

CV vanaf 2021 weg in VvE?

Het voorstel ligt er. Het plaatsen van een traditionele cv-ketel moet per 2021 verboden worden.

Wat zijn de mogelijke gevolgen voor u als eigenaar? Is er subsidie beschikbaar?

Wat zou dit voor u kunnen betekenen als eigenaar van een appartement?

 

Belastingtips voor VvE-Leden

Als u eigenaar van een appartement bent, bent u automatisch lid van een Vereniging van Eigenaars. Dat heeft consequenties voor de aangifte inkomstenbelasting die u vóór 1 april moet doen. Zeven tips waardoor u mogelijk kunt besparen op uw inkomstenbelasting en die u helpen om een correcte aangifte te doen.

 

Wet verbeteren functioneren VvE's.

Na een lang traject om er voor te zorgen dat VvE's een gezonde financiële huishouding hebben gaat deze wet in per 1 januari 2018.  Leest u dit artikel.

 

CV installaties van VR naar HR

Heeft u een appartement in een gebouw met een VR installatie dan is het artikel CV installatie van VR naar HR interessant voor U. Veel mensen denken dat VR installaties helemaal niet meer zijn toegestaan. Dat is niet zo. Er zijn wel besluiten genomen met als doel op termijn de VR installatie te vervangen voor de HR installatie.

 

Duurzaamheid en besluitvorming binnen de VvE

Duurzaamheid en verduurzamen. Misschien de meest gebruikte woorden van de afgelopen jaren. Toch is de werkelijke toepassing van diverse mogelijkheden een traag proces. Enerzijds vanwege de investering en het rendement. Anderzijds vanwege de levensduur van de toepassing. Woont u in een appartementengebouw dan gaat daar eerst nog de informatie periode en besluitvorming aan vooraf. Dit bericht geeft u meer duidelijk over hoe de besluitvorming binnen de VvE tot stand komt aangaande duurzame investeringen.

 

Geldigheid digitaal uitgebrachte stem

 

In het digitale tijdperk lijken bepaalde zaken nog steeds ver achter te lopen. We denken soms dat er geen mogelijkheden zijn ten aanzien van bestaande wetgeving die verouderd is. De praktijk laat zien dat ook een rechter reeds bestaande wetgeving goed kan vertalen naar de moderne tijd. Leest u deze uitspraak van een rechter in Oost-Brabant.